Bluetooth vinder virkelig frem

Bluetooth bruges i dag til mange ting, og du bruger nok oftere end du lige regner med selv. For selvom det er forholdsvis simpel teknologi, så er succesen blevet noget større end man oprindelig havde regnet med.

Hvad bruger man Bluetooth til?

Bluetooth bruges til at kommunikere kortrækkende trådløst data mellem sådan nogle ting som en computer, tablets, højtalere og så selvfølgelig vores mobiltelefoner. Der kan overføres ved meget store hastigheder, faktisk helt op til 1 Mbit/s, og så kommer det allermest smarte. Den bruger næsten ikke noget strøm i forhold til de andre standarder, man tidligere har set tilbudt til markedet.

Nu tænker du nok. Hvornår kommer navnet Bluetooth fra? Harald Blåtand, søn af Gorm den Gamle, var dansk konge fra 958 til 987, og det er faktisk ham, som bluetooth er opkaldt efter. Hvorfor? Spørger den opmærksomme læser, så. Hvad har teknologi og en gammel dansk konge med hinanden at gøre, og hvorfor får en dansk konge navnedeling med en kommunikationsteknologi, som blev udviklet i skandinavien. Det er fordi, at Harald Blåtand huskes som kommunikationens konge og som ham der sørgede for, at forskellige parter kunne handle og kommunikere sammen. Det er jo netop for at kommunikere og handle, at man bruger Bluetooth. Men lad os se, hvornår vi danskere faktisk bruger bluetooth i hverdagen.

Bluetooth kan bruges med din mobil

Når du er ude og køre, og telefonen pludselig ringer, så er det nemmest og mest belejligt, hvis du tager telefonen over bilens højtaleranlæg. Har du en nyere bil, så sker det automatisk via bilens bluetooth forbindelse. Og det er smart. Mange biler har det faktisk indbygget fra start af, og det kræver kun en let opsætning, så er man igang med at bruge sin mobiltelefon i bilen. Der kommunikeres først og fremmest tale, men også musik og telefonbog kan sendes til bilens dashboard. I mange nyere biler kan man også skyde sin navigation over på bilens dashboard. Det er smart.

Trådløse høretelefoner er seneste skud på stammen

Man har i mange år kunne få bluetooth-høretelefoner som kunne bruges som headset, når man talte i sin telefon, men vidste du, at de seneste høretelefoner fra Apple faktisk kører al lyd over bluetooth. Og kvaliteten er så høj, at hvor der tidligere var tale om sekundære lyd, så er det virkelig imponerende god lyd i høretelefonerne. Det betyder også, at det er slut med irriterende ledninger, som sidder fast i cykelstyret og filtres ind i buksen. Hvordan får det strøm, spørger du? De lades op via Apples oplader. Det er smart.

Trådløse højtalere – Det er fremtiden

Rundt omkring i de danske hjem står flere og flere trådløse højtalere, og det er faktisk i høj grad fremtiden. Apple selv, Bose, JBL, Sonos, og mange flere er alle store producenter indenfor god lyd, og de har lystigt kastet sig over produktionen af trådløse højtalere, som virkelig kan spille længe, og som virkelig kan spille højt. De kan snildt holde strøm i 10 timer, og holde festen gående til den lyse morgen. Er du på udkig efter en højtaler, så husk at sammenlign bluetooth højtalere inden du køber. Det kan du gøre på linket.

 

ADD YOUR COMMENT