Gode råd til lån af penge

Der er flere forskellige ting, som man skal holde øje med inden man går ud og låner penge. Uden den rette omhu, kan det få uoverskuelige økonomiske konsekvenser på både lang og kort sigt. Det er specielt de steder, hvor man nemt og hurtigt kan låne penge, at man skal være opmærksom. Disse udbydere holder som oftest til på internettet. Nedenfor vil der være en række gode råd til, hvilke faktorer, som man specielt skal holde øje med, og de skal derfor hjælpe til, at man ikke ender ud i ikke at kunne betale de månedlige afdrag.

Det skal du være opmærksom på når du låner til nyt hus

Det er meget almindeligt, at man låner penge, når man skal købe et nyt hus. Det er de færreste mennesker der har penge til at købe et hus kontant. Typisk foregår det således, at man selv har nogle penge til udbetaling, og resten af huset betales igennem lån i et realkreditinstitut. Realkreditinstitutterne fungerer således, at man kan købe obligationer. De penge som der bliver tjent på salget af obligationer, er samtidig de penge, som skal finansierer dit lån. Det betyder helt konkret, at de penge, som man afbetaler på lånet betaler man til ham eller hende, der har købt obligationerne. Det er desværre ikke så enkelt, at man kun betaler af på lånet, der skal også betales en rente og en bidragssats. Hvor høj sats der er på lånet afhænger af lånets størrelse. Jo større lånet hos realkreditinstituttet er, jo højere bidragssats vil der også være. Til gengæld kan man i disse år se frem til en forholdsvis lav ydelse på lånet, da renten er utrolig lav. Det betyder, at mange sidder billigt i deres hus, hvis ikke de har et fastforrentet lån. Hvor høj sats der er, er altså ikke den eneste faktor der spiller ind, når man låner penge.

Så mange penge kan du låne

Som sagt skal man låne penge, når man skal ud at købe hus, sådan forholder det sig i hvert fald for de fleste. Men hvor meget kan man egentlig låne? Det kommer bare på nogle mennesker, at de ikke kan låne ubegrænsede mængder af penge hos et realkreditinstitut. Det kan man dog ikke. Man kan maksimalt låne 80% af husets samlede værdi hos et realkreditinstitut. Resten af beløbet skal man selv kunne udbetale, eller også skal man låne resten af pengene i banken. Det har dog sine ulemper, at skulle låne pengene i banken, da der her er en noget højere rente. Hvis man vælger, at låne de resterende 20% i banken, anbefales det, at man får dem afbetalt så hurtigt som muligt, og først derefter hæver sin ydelse hos realkreditinstituttet. Disse tekniske detaljer, kan godt være uoverskuelige for den almindelige dansker. Det anbefales derfor, at man sætter sig grundigt ind i detaljerne inden man træffer beslutninger. Derudover kan det være fordelagtigt, at snakke med sin bankrådgiver om, hvilke fælder der eventuelt kan være i forbindelse med huskøb.

ADD YOUR COMMENT