undgå skader under træningen

Author : The Line Dance Way

Date : 2 uger siden

Category : Dansen om helbredet

Træning er sundt for både krop og sjæl, og det er meget oppe i tiden at dyrke motion. Træning og motion medvirker til, at du kan komme i form og undgå sygdomme for på den måde at leve et længere og sundere liv. Træning har dog en skyggeside, som ofte forekommer, når man dyrker høj intensitets træning, hvilket er skader. Disse skader er enhver sportsmand/kvindes værste frygt, da det kan sætte en langt tilbage i træningen og ødelægge det opnåede på ganske kort tid. Du kan læse mere om træning og sport her. Der findes dog forskellige metoder til at undgå skader, som du kan læse mere om herunder.

Hvornår forekommer skader under træning hyppigst?


Skader ved træning forekommer typisk som overbelastningsskader, når man fx øger sin træningsmængde eller træningsintensitet markant over kort tid. Ligeledes kan skaderne komme når og hvis, man ikke sørger for at være varmet ordentligt op, inden træningen påbegyndes, samt hvis man ikke søger for at få restitueret mellem træningssessionerne.

En anden hyppig årsag til træningsskader er mangel på korrekt teknik, hvilket typisk forekommer under styrketræning.

Hvad kan du selv gøre?


Træning skal være motiverende og sjovt, for at man kan bibeholde sporten over en længere periode. Man skal derfor finde den træningsform, man bedst kan lide og ikke gå og være bange for at få skader. Det kan dog være nødvendigt at tage sine forholdsregler. For det første kan det være en fordel at styrketræne ved siden af konditionstræning. Selvom du fx har løb som din primære sport, så er det ofte nødvendigt også at træne andre muskelgrupper og sørge for, at kroppen bliver ved med at være stærk nok til at fortsætte. Hvis du skal til at starte op, er det vigtigt ikke at lægge for hårdt ud. Sørg for en stille og rolig stigning i både træningsmængde og intensitet. Dertil kommer, jævnfør ovenstående, at det er vigtigt at varme ordentligt op og overholde restitueringsdage imellem træningssessionerne.

På den lange bane er det også en god idé at træne din koordination og balance. Dette vil typisk kunne skåne dig for småskader fx i ankler og bentøj. Dette kan fx gøres ved hjælp af et vippebræt, som er godt for led og muskler i især ankler og knæ. Selv hvis skaden er sket, kan brættet hjælpe til genoptræning af disse kropsdele.

Forbliv skadefri på den lange bane


Det er ikke kun som nybegynder, at det er vigtigt at fokusere på forebyggelse af skader. Det ses ofte at selv rutinerede, og endda elitesportsfolk kan blive ramt af skader. Det er derfor en ting, du skal have fokus på hele tiden. Du skal ikke decideret gå og være bange for at få en skade, men du skal have respekt for risikoen og tage dine forholdsregler. Gør du dette fra start, vil du med tiden inkorporere forholdsreglerne som naturlige rutiner og med tiden slet ikke tænke over at du gør det. Forebyggelse kan altså blive en naturlig del af den måde hvorpå du træner.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hold formen ved lige med en e-bike

2 år siden

Hvis man vil have det godt, så er det vigtigt at holde sig i gang hele livet. Hvis man holder sig i gang så bevarer man sin sundhed og derved sit gode humør. Man skal sørge for at holde sin krop i gang med aktivitet og motion hver eneste dag. En god...

Løbetur i al slags vejr

2 år siden

Det er ikke altid motiverende at tage en løbetur, når det hagler eller sner udenfor, eller når regnen står ned i tove en grå og kold dag i november. Men det er der heldigvis råd for, for med et løbebånd, du kan have derhjemme, så kan du løbe, lige nå...

Sådan kommer du i gang med at løbe

2 år siden

Du kender det sikkert: Følelsen af, at du burde dyrke lidt mere motion. Det skulle jo være så sundt, og alle andre gør det jo åbenbart hele tiden. Du ved godt, at du burde hoppe i løbetøjet og spurte afsted mindst et par gange om ugen, men du får det...